Kedves Olvasóm!

Kereszturi Levente vagyok, XV. kerületi lakos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kommunikáció- és médiatudomány alapszakos hallgatója. A 2021/22. tanév őszi félévében egy projektfeladaton dolgoztam, mely során a XV. kerület egy részének épített örökségét próbáltam minél alaposabban megismerni és a lehetőségeimhez mérten dokumentálni is. További célom volt még, hogy egy saját készítésű virtuális térképre feltöltve minden érdeklődő számára könnyen elérhetővé és fellelhetővé váljon mindaz, ami közös értékeinket képezi.

Azonban a projektfeladat kereteit képező időszak lezárulta terveim szerint nem jelenti a kulturális térkép bővítésének befejezését, hiszen a kerület csak egy viszonylag kisebb területét volt alkalmam feldolgozni. Úgy gondolom, hogy a weboldal és a rajta található cikkek és fényképek nagyban hozzájárulnak a XV. kerület kulturális kincseinek népszerűsítéséhez, így nemcsak a projekt tárgyteljesítése miatt volt fontos a térkép létrehozása, hanem a közös örökségünk fenntartása érdekében is.

Külön köszönettel tartozom a projektvezetőmnek, Orbán Annamáriának a projekt során nyújtott segítségért, illetve a Rákospalotai Múzeumnak a rendelkezésre bocsátott kiadványokért és archív anyagokért!

Kellemes kalandozást kívánok!

Levente