Az iskola 16 tantermes épületét 1986-ban adták át, mivel az 1980-as évek elején, a környéken egy kisebb, de rohamosan bővülő új lakótelep épült, melynek szüksége volt egy korszerű, nagyobb iskolára.

1999-ben intézményi átszervezés során az iskolát két óvodával összevonták Kossuth Nevelési-Oktatási Központ néven. 2011. augusztus 1-jével egy újabb intézményi átszervezés kapcsán a két óvodától különvált az iskola, ezzel egy időben pedig megszűnt az önálló gazdálkodási jogköre is. A neve ekkor Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskolára változott. 2013. január 1-től az iskola fenntartója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Ettől az évtől az iskola új neve Budapest XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola lett.

Iskola már régóta volt a Kossuth utcában, nem is egy, hanem kettő. Az 1890-es években Rákospalotán a négy katolikus iskola közül az egyik a Kossuth u. 49. alatt volt. Az 1786-ban, a Kossuth utca 10. alatt épített református templomot miután 1941-ben lebontották, iskolát építettek a helyén.

Forrás:

  • http://www.knok.hu/cikkind.php?cikk=isktort
Kategória: Iskola